kunder

KunderVi är väldigt stolta över våra kunder!
Alla ni som genom åren lämnat era hästar hos oss för att vi ska ge dem en bra uppväxt. Vi är väldigt stolta och ödmjuka inför den uppgiften. Det är fantastiskt härligt med stora hästflockar på stora ytor. Tänk att få se alla dessa unghästar utvecklas och så småningom får vi se dem ridna eller i alla fall bilder på dem när de rids.
Sedan har vi alla ni som kommit med era ston till våra hingstar genom åren, vi är väldigt stolta över att de betäckt så pass mycket och sist men inte minst så har vi alla er som köpt en eller flera hästar av oss.
Det är helt fantastiskt roligt när man får brev från nöjda hästköpare. Det uppväger allt det dagliga slit som det faktiskt är att föda upp hästar.
När kunderna sedan återvänder och köper flera hästar då har man lyckats som "hästhandlare" ha ha. Nu vill jag dela med mig några rader till nya kunder som kanske funderar på att köpa ett syskon till någon tidigare såld häst. Då är det ju bra att få reda på hur tidigare hästar efter samma föräldrar utvecklats.
Vårt mål är att våra föl alltid ska bli lite bättre än mamma och pappa det är ju det som driver aveln framåt eller hur! (Nedan kommer några brev från våra senaste kunder. Tyvärr klarar jag inte av att flytta med bilderna från det tidigare hemsidesprogrammet.)

Hej Inga,
jag heter Kristina Söderman, bor i Skåne och är sedan augusti 2013 stolt ägare av en mycket fin ung herre vid namn Dropi (från Nyhammar).
Jag skriver till dig för att berätta vilken fantastisk häst han är, snäll, intelligent, orädd, nyfiken och villig att lära sig nytt. Han trivs med alla i stallet, stora som små, och han har ett speciellt förhållande med alla katter. Dropi kan ridas inne, ute, i grupp, ensam, av oerfaren och erfaren ryttare. Han är så försiktig med de små barnen och  gillar att umgås med de vuxna. En trevligare häst får man leta efter. Jag tänker att hans början hos er är en stor del i hur han blivit som han är och vill därför tacka er för det arbete ni har gjort och gör med hästar! Vi är ytterst tacksamma och strävar efter att ge Dropi ett så bra liv som bara möjligt. När vi så smånigom börjar jakten efter ännu en islandshäst hoppas vi kunna köpa en från Nyhammar igen, kanske direkt från er till och med, det vore härligt!

Hej Inga
Hoppas allt är bra med er och alla hästarna. Tänkte bara ge dig lite info om Kola. Kola är nu en mycket bra fungerande ridhäst med alla gångarter på plats.
Hon rids nu ungefär 5-6 dagar i veckan och vi har även varit med på helgkurser för Lutur Gudmundsson. Kola är en väldigt lyhörd snäll men ett känsligt sto. Då det inte var så lätt att sko henne tog det lite tid att komma igång med ridningen vilket gjorde att hon blev ganska tjock och hade väldigt dålig kondition men Kola är nu riden regelbundet i två år och nu börjar hon äntligen se relativt smal ut dock lite mage kvar efter alla föl. Nu när hon börjar komma i form har hon fått bra vilja och framåtanda. Tölten är mjuk och trevlig gångart att rida när hon går i rätt form. Hennes son Galsi e: Hergeier fra Pjotanda är otroligt vacker kille som redan nu mäter 141 i mkh han har Kolas vackra huvud och väldigt fin exteriör. Han är nu på inridning och det är så spännande och se vad det blir av honom ( har fått många lovord om honom) Han är en väldigt trygg och cool kille som inte är lika känslig som Kola.. Hade Kolas mamma bra gångarter? Var Kolas mamma också ett känsligt sto? Har du kontakt med någon som köpt Kolas föl?

Mvh Camilla Bernander
PS Alltid lika spännande att följa din hemsida när årets föl börjar anlända.DS

Hej Inga!
Utlåtande från Reynir på din uppfödning: Mycket väl inriden, rolig att rida, snygg exteriör, mycket kapacitet i hästen, lyhörd samt en blivande mycket fin tävlingshäst! Roligt, eller hur? Reynir verkligen gillade Fengur, det verkade som han inte ville sluta rida honom.
Hälsningar Catarina

Hej Inga
Emma, stolt ägare av Isa här. Tänkte det kunde vara kul för dig att höra hur det går för mig och Isa. Isa är en fantastisk häst, vi har jätte kul ihop och jag är stolt över henne varje dag. Hon har ett otroligt psyke och lugn. Hon lär sig saker varje dag och vi utvecklas ihop. Vi har tränat horsemanship för en nh tränare, Isa tycker det är jättekul. Hon går direkt på släpet och åker jättesnällt:) Vi har varit på föl och unghästmönstring i Båstad och Isa skötte sig exemplariskt och fick 7,8 på allt. Hon trivs som fisken i vattnet med mig och på gården där hon står. Är så glad att jag har en så underbar häst. Hoppas allt är bra med er. Mvh Emma och Isa.

Vi har fått äran att att få köpa Heba från Nyhammar. Ett underbart sto som redan visat stor samarbetsförmåga och vilja. Hon är också mycket trygg i sig själv och lätthanterad, något som Inga och Roland lagt en bra grund för. Vi hoppas få dela många ljusa stunder tillsammans med Heba. Tusentack för denna underbara juvel som vi älskar så mycket. Kram från Lisa och Sara den 24 september 2011. (Heba är född 2010 e. Jarl från Granbakken u. Blida från Nyhammar.)

Hej Inga
Här kommer en hälsning från Garpur och mig om en riktigt Glad midsommar. Bifogar en bild, han ser lite tjock ut på bilden, men den är missvisande för det är han inte men väldigt fin och proportionerlig. Och så har han ett kanonlynne. Bilden är tagen när jag precis kört honom till en kompis som också har unghäst. Han gick lugnt in i transporten och backade sedan snällt ut fast vi inte kört honom på ett halvår…..Jätteduktig. Och han fann sig snabbt tillrätta med kmpisen. De kliar varandra och sover ihop bara efter en dag:) S enormt okomplicerad och duktig. En riktig pärla!!!! Må så gott!! Mvh Tina och Garpur

Hej Inga
Har varit på unghästmönstring med Dis. Domare var Gidni Augustddon. Skickar lite bilder så du får se hur vacker hon är. Hon fick totalt 7,62 och exteriört 7,93. Tuvärr så visade hon just denna dag ingen tölt. Annars så väljer hon helt tölten, hon har även visat flygande pass!! Hon är nu 1,39 i mankhöjd! Vad månde bliva. Hon är toppen go! Ett superlynne, och jättetrygg i sig själv. Vi får än en gång tacka så mycket för att vi fick köpa henne! Ha det så bra! Kramar från Dis!!

Hej Inga
Dt här är Elisabeth och Pelle som köpte Atli och Framtid från Nyhammar. Vi är så nöjda med Atli, han är otroligt lättlärd och duktig! Vi skulle gärna ha en likadan till:) Finns den en möjlighet att tinga en avkomma e. Segul och Salka? Annars mår fram tid jättebra, hon går i stoflock i Norrtälje och växer fint. Hälsningar
Elisabeth och Pelle

Hej Inga
Hoppas allt är väl. Själv är jag uppåt värre, jag har varit och löshoppat med Adall i ett ridhus, alltså Inga det finns inte ord för denna häst han är såååå underbar. Ja jag tror han är värdens bästa, med honom känner jag mig som 14 inte 40…… Jag far runt på kurser och uteritter och en massa påhitt och han ställer alltid troget upp.